Klimmen – Prestaties op de werkvloer verbeteren door werknemers laagdrempelig te laten powernappen. Met die missie zijn ondernemers Robert-Jan van Embden en Fabian Otten BOOZTR® gestart.
Met een compleet aanbod van innovatieve, privacy biedende rustcabines gaat BOOZTR® powernappen (en meer!) op de werkvloer voor iedere werkgever toegankelijk maken.

Beide ondernemers werken op projectbasis in de zorg en logistiek; langdurige projecten waarbij de druk hoog is en lange dagen worden gemaakt. Het viel hen op dat het belang van powernappen en rusten op de werkvloer als onderdeel van het verbeteren van het welzijn en de prestaties van medewerkers -naast een goede nachtrust- nog steeds onderbelichte onderwerpen zijn.
Dr. Els van der Helm, slaapexpert en founder van Shleep vult aan: “Slaap is een nog vaak onderbelichte factor die kritisch is voor niet alleen de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers, maar ook voor hun prestaties op het werk”. Uit onderzoeken van onder andere de NASA (*) blijkt dat een powernap van circa 20 minuten per dag de prestaties tot wel 35% kan verbeteren.

Met een primaire focus op zorginstellingen, onderwijsinstellingen en zakelijke dienstverleners, worden de producten van de Finse producent GoSleep als powernapcabines in de markt gezet onder het eigen label BOOZTR.
BOOZTR onderscheidt zich van bestaande powernap meubels op de markt: iedere BOOZTR biedt volledige privacy, is eenvoudig verplaatsbaar en multi-inzetbaar. Het inrichten van een aparte ruimte of verbouwing is daarom niet meer nodig. De cabines worden plug-and-play geleverd en zijn direct inzetbaar in elke ruimte. Naast powernappen zijn de cabines ook geschikt om in te rusten in het kader van preventie of re-integratie, bruikbaar als kolfruimte voor werkende moeders of als privacy werkplek in publieke ruimtes en kantoortuinen.

BOOZTR® heeft enkele interessante pilots lopen. In een topklinisch ziekenhuis wordt een BOOZTR ingezet om zorgprofessionals te ontlasten op de werkvloer. “De Vrije Universiteit in Amsterdam gaat het komende halfjaar, met ondersteuning van twee BOOZTRs, een breder onderzoek uitvoeren rondom rust, slaap en concentratie bij studenten in een experimentele studieomgeving”, aldus Harm Derks, Manager Library Services VU Amsterdam. De officiële lancering van BOOZTR® is begin februari 2019 tijdens de European Industry Days (**).

Voor meer informatie raadpleeg www.booztr.nl.

*  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/j.1365-2869.1995.tb00229.x
** https://ec.europa.eu/eip/ageing/events/2019-eu-industry-days_en

—————- EINDE PERSBERICHT ——————

NOOT VOOR DE REDACTIE (NIET VOOR PUBLICATIE):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fabian Otten 06-22889129 of Robert-Jan van Embden 06-53527488. Of via email info@booztr.nl

FOTOBIJSCHRIFT:

Afbeelding geeft het complete aanbod BOOZTRS weer.
Links: BOOZTR Recliner
Midden: BOOZTR Iglooo (het topmodel)
Rechts: BOOZTR Flatbed

Afbeelding mag vrij van rechten en kosten worden geplaatst.